Om oss

Vår ambition med den här sidan är glasklar: vi vill ge goda råd och tips till hundägare och detta i syfte att skapa bättre relationer mellan hund och människa. Något som vi vet är behövligt med tanke på att fler och fler idag väljer att skaffa hund. Många vill ha hund – få vet vilket jobb som krävs för att skapa den hund man vill ha.

Här ska vi gå igenom allt från övningar att göra i hemmet, vikten av att ta hjälp genom att gå exempelvis en valp- eller en hundkurs, hur man hittar rätt foder och varför det är så viktigt med att ge hunden daglig motion. Vi kommer även att skriva om olika hundraser och gå igenom vilka av dessa som man ska försöka undvika som en följd av sönderavel samt vilka som bäst lämpar sig i olika situationer. Det senare är intressant: man måste välja en hund som passar in i det egna livet och man kan inte basera sitt val av hund på hur den exempelvis ser ut. Bor du i innerstaden i Stockholm så kommer en jakthund utan tvekan vara en sämre val än vad en mindre hund – exempelvis en schnauzer – är. Det är den informationen vi vill förmedla vidare.

Vi vill, helt enkelt, göra det bättre för hundarna i vårt land. Genom att fostra hundägaren så får hunden det bättre. Det är lite av ett nytänk, men vi hoppas – och tror – att det är den rätta vägen att gå. Vill du veta mer om hundar så har du definitivt kommit rätt. Välkommen!